Živánska pečienka – recept na pečené živánske špízy v alobale

0
5541

Na 4 porcie živánskej v alobale potrebujeme:

375 g jahňacieho stehna
375 g hovädzieho mäsa
200 g údenej krkovičky
80 g klobásy
80 g slaniny
1 papriku
2 cibule
2 paradajky
1 zemiak
2 lyžice plnotučnej horčice
1 lyžička sladkej mletej papriky
½ lyžice čerstvého chrenu
½ lyžice drveného jalovca
mleté čierne korenie
soľ

Recept na pečené živánske špízy v alobale

1. Jahňacie, hovädzie, slaninu a údenú krkovičku nakrájame na tenké plátky. Papriku nakrájajte na štvorčeky, klobásu, paradajky, zemiak a cibuľu na kolieska.

2. Jahňacie plátky osolíme, okoreníme čiernym korením a potrieme horčicou z jednej strany. Na horčicu položíme slaninu a posypeme postrúhaným chrenom.

3. Hovädzie plátky osolíme, okoreníme čiernym korením, potrieme horčicou z jednej strany. Na horčicu položíme plátok údeného a koliesko cibule.

4. Takto pripravené mäso preložíme na polovicu a okoreníme drveným jalovcom.

5. Na ihlu napichneme ako prvý surový zemiak, jahňacie, klobásu, hovädzie, papriku, a všetko opakujte, ukončite zemiakom. Kolečka paradajok položíme na alobal, na ne položíme ihlu s mäsom a posypeme mletou paprikou. Pokvapkáme olejom a všetko dôkladne zabalíme do alobalu. Pečieme v rúre pri 200˚C cca 30 minút.

Tip: Pokiaľ chceme robiť živánsku v pahrebe, zabalíme ju do papiera na pečenie, potom do alobalu a v pahrebe pečieme cca 2 hodiny.

6. Živánsku v alobale vyberte a nechajte zabalenú 3 minúty odležať.

Podávajte s chlebom.

Doba přípravy: 1h 15min
Náročnost: ++
Energetická hodnota: 1 porce 788 kCal/3294 kJ, 4 porce 3152 kCal/13176 kJ
zdroj: youtube.com

Comments

comments