Focaccia – recept na koláč zo zemiakov

0
1881

Na cca 12 kusov koláčov Focaccia budeme potrebovať:

500 g hladkej múky
240 ml vody
200 g fialových zemiakov (surových)
40 g fialových zemiakov (varených) 100 ml olivového oleja – extra virgin
80 ml ​​mlieka
20 g soli
5 g rozmarínu
7 g sušeného droždia

Recept na koláč Focaccia zo zemiakov:

1. Surové fialové zemiaky aj so šupkou nastrúhame. Potom ich zmiešame s múkou, mliekom, olejom a droždím. Dochutíme soľou a rozmarínom. Do zmesi prilejeme vodu a vymiešame z nej cesto.

2. Z cesta urobíme bochníky o váhe cca 80 g.

3. Potrieme zapekacie misky maslom, vysypte múkou a vložte do nich bochníčky.

4. Uvarené a olúpané zemiaky nakrájame na malé kocky, tie vtlačíme do bochníkov a cesto necháme vykysnúť.

5. Po vykysnutí vložíme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme cca 20 minút. Upečené bochníky ešte teplé potrieme vodou a necháme vychladnúť.

zdroj: youtube.com