Na 2 porcie bravčového rezňa s bazalkou krustou potrebujeme
2 plátky bravčového karé
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 zväzok bazalky
5 plátkov toastového chleba bez kôrky
panenský olivový olej
3 zrelé paradajky
1 strúčik cesnaku
4 lyžice balzamikového octu
Recept na bravčový pečený rezeň s bazalkou krustou a paradajkami
1. Pozdĺžne rozkrojíme paradajky a poukladáme ich na plech na pečenie. Osolíme, okoreníme čiernym mletým korením, posypeme nadrobno pokrájanou bazalkou a polejeme olivovým olejom.
2. Predhrejeme si rúru na 150 ° C a pečieme približne 10 minút. Neskôr si na plech pridáme plátky mäsa a spolu budeme piecť ďalších 6 minút.
3. V mixéri si rozmixujeme toastový chlieb bez kôrky, bazalku, rozdrvený strúčik cesnaku a 4 lyžice olivového oleja.
4. Osolíme a okoreníme bravčové rezne. Rozpálime si panvicu, nalejeme na ňu 2 lyžice slnečnicového oleja a rezne opečieme z oboch strán dohneda. Odstavíme a necháme 5 minút odležať.
5. Obe strany plátkov potrieme paradajkovým pretlakom a obalíme v zmesi z bazalky a strúhanky. Vložíme do rúry na plech k paradajkám a dopekáme ďalších 6 minút.
6. Na tanier položíme polovice pečených paradajok, cez ne položíme bravčový pečený rezeň s bazalkou krustou a všetko pokvapkáme olivovým olejom. Podávame s opečenou bagetou.
Tip: Rezeň môžeme ozdobiť hoblinami z parmezánu a píniovými orieškami.
Bagetu si môžeme pokvapkať výpekom alebo môžeme potrieť cesnakom a pokvapkať olivovým olejom.
zdroj: youtube.com