Na (4 porcie) grilovaných rebierok budeme potrebovať:
1 kg teľacích rebierok
0,6 l pšeničného piva
0,3 l jablčného alebo hruškového cideru
Korenie podľa vašej chuti
Soľ, korenie
Omáčka na potieranie:
15 ml olivového oleja (1 lyžica)
2 dl pšeničného piva
80 g paradajkového pretlaku (4 lyžice)
60 ml worčesterovej omáčky (4 lyžice)
30 ml vínneho octu červeného (2 lyžice)
20 g dijonskej horčice (2 lyžice)
75 g hnedého cukru
Tabasco podľa chuti
Recept na grilované bravčové rebierka:
1. Očistená rebierka prekrojte a okoreňte. Dajte do sáčkov na potraviny, zalejte pivom a Cider, riadne uzavrite a nechajte marinovať v chlade 24 hodín.
2. Rebierka vyberte z marinády, zabaľte do alobalu, vložte na vyhriaty gril a pečte pri 150 ° C približne 3 hodiny.
3. Počas grilovania si pripravte omáčku na potieranie. Všetky ingrediencie, tzn. paradajkový pretlak, horčicu, hnedý cukor, olivový olej, tabasco, worcester, pivo a vínny ocot zmiešajte dohromady a prelejte do dávkovacej fľaše.
4. Rebrá vybaľte z alobalu, potrite omáčkou, vložte na gril a opečte.
Čas prípravy: 3 ½ hod.
Náročnosť: +
Energetická hodnota: 1porce 1050 kCal / 4429 kJ, 4 porcie 4238 kCal / 17714 kJ
zdroj: youtube.com