Ingrediencie na dúhový korpus:
240 g polohrubej múky
240 g cukru múčka
6 vajec
6 g prášku do pečiva
6 lyžíc horúcej vody
2 lyžice slnečnicového oleja
2 odtiene cukrárske gélové farby
Ingrediencie na nefarbený korpus:
240 g polohrubej múky
240 g cukru múčka
300 g marhuľového džemu
6 vajec
6 g prášku do pečiva
6 lyžíc horúcej vody
2 lyžice slnečnicového oleja
cukrový rozvar:
400 g cukru
400 ml vody
100 ml rumu
Suroviny zvarte v hrnci do rozpustenia cukru, pridajte rum a nechajte mierne vychladnúť. Potom rozdeľte rozvar na dve polovice a jednu zafarbite žltú a druhú červenou farbou.
Recept na punčovú tortu:
1. Bielky oddeľte od žĺtkov a z bielkov vyšľahajte sneh.
2. Žĺtky zmiešajte s cukrom a zmes vyšľahajte do peny, počas šľahania pridávajte za stáleho miešania olej a horúcu vodu. Múku zmiešajte s práškom do pečiva a pridajte postupne do pripravenej žĺtkovej peny. Nakoniec vmiešajte bielkový sneh.
3. Cesto rozdeľte na 4 časti s hmotnosťou 340 g, 250 g, 150 g a 50 g. Cestá s hmotnosťou 50 g a 250 g zafarbite žltou farbou, cesta s hmotnosťou 150 g a 340 g červenou cukrársku farbou.
4. Rôzne zafarbená cestá nalejte postupne od kraja ku stredu do rozkladací okrúhlej formy s priemerom 26 cm. Tvorítko z formy opatrne vyberte a dúhový korpus pečte v rúre pri 160 ° C cca 40 minút.
5. Nefarbený korpus vytvorte tak, že cesto pripravené rovnakým spôsobom vlejte do formy na pečenie a pečte v rúre pri 160 ° C cca 40 minút.
6. Upečený nefarbený korpus rozrežte pozdĺžne na dve časti. Vrchný a spodný diel natrite z vnútornej strany džemom, spodný diel potom vložte do formy na pečenie natretú stranou nahor a vrchný diel dajte zatiaľ bokom. Farbený korpus vykrojte pomocou formičky na štyri sústredné kruhy, okrem stredového je prerežte v polovici. Červené kruhy polejte teplým červeným rozvarom. Žlté kruhy polejte teplým žltým rozvarom. Hotové zafarbené kruhy zložte podľa veľkosti do tortovej formy na pripravený korpus s džemom. Priklopte horným dielom korpusu natretou stranou nadol.
7. Hotovú tortu zaťažte a nechajte odležať v chladničke aspoň 8 hodín, najlepšie do druhého dňa.
8. Vychladnutý korpus přelejte cukrovou polevou a ozdobte podľa svojej fantázie.
ingrediencie na tortovú polevu:
200 g cukru múčka
2 ks citróna (citrónová šťava)
2 druhy gélové farby
Recept na tortovú polevu:
Všetky suroviny zmiešajte dohromady v hladkú hmotu, ktorú rozdeľte na dva rovnaké diely a zafarbite rozdielnou farbou. Striedavo nalejte na tortový korpus a nechajte pozvoľna stiecť do strán.
TIP: Tortu môžete ozdobiť podľa svojej najdivokejšie fantázie, je to vaša torta!
Čas prípravy: cca 120 minút
Náročnosť: ++
Všetky videorecepty Tescoma nájdete tiež na http://www.tescoma.cz/videorecepty/
zdroj: youtube.com