Pavlova torta s kokosom, mascarpone a višňami

0
1980

ingrediencie na Pavlovu tortu:

300 g vykôstkovaných višní
400 ml min. 33% smotany na šľahanie
250 g mascarpone
170 g cukru
20 g kokosových plátkov
50 ml griotky
3 vajcia
1 lyžička vínneho octu
1 lyžička kukuričného škrobu

Recept na Pavlovu tortu:

Vajcia rozklepnite a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky a ½ cukru vyšľahajte do polotuha, pridajte zvyšok cukru, škrob, ocot a ušľahajte dotuha. Na papier na pečenie utvorte z našľahaných bielkov 3 diskami o rovnakej veľkosti. Pečte v predhriatej rúre na 140 ° C / asi 80 minút. Upečený korpus je na povrchu krehký a vnútri mäkký. Nechajte vychladnúť. Po kompletnom vychladnutí korpusu vyšľahajte smotanu do šľahačky a natrite alebo nastriekajte ju rovnomerne na všetky korpusy. Na šľahačkovú vrstvu vždy dookola vyskladajte niekoľko višní. Doprostred naneste zvyšné višne zmiešané s našľahaným mascarpone a kvapkou likéru. Nakoniec poskladajte disky na seba a dajte vychladiť do chladničky. Pred podávaním prelejte višňovým likérom a ozdobte podľa fantázie.

Čas prípravy: cca 90 minút
Náročnosť: +

Všetky videorecepty Tescoma nájdete tiež na http://www.tescoma.cz/videorecepty/

zdroj: youtube.com

Comments

comments