Nanuková torta

0
2510

Jana Melas Pullmannová: Nanuková torta

Priemer torty: 25 cm

Piškóta:
• 3 vajcia
• 1 šálka polohrubej múky (šálka 250 ml)
• 1/2 šálky cukru
• 1/2 prášku do pečiva
• 1/2 šálky oleja
• 1/2 šálky mlieka

Plnka:
• 2 šálky mlieka
• 2 zlaté klasy
• 2 lyžice cukru
• 1 vanilkový cukor
• 2 kyslé smotany (po 200g)
• 1 tvaroh

Džem na potretie piškóty, 1 balík piškót, 2 balíky trubičiek, káva, rum, 2 banány, 1 šľahačková smotana + 1 stužovač. Granko na ozdobu.

Postup:
Piškótu pečieme 18 minút na 180°. Upečenú necháme chvíľu vychladnúť a po celom obvode odrežeme 1 cm. Do vzniknutého priestoru ukladáme trubičky (46 ks). Piškótu natrieme džemom a pridáme polovicu plnky. Uvaríme si jednu šálku kávy, precedíme ju a pridáme 1 štamperlík rumu. Piškóty namáčame do kávy a ukladáme na tortu. Pridáme na kolieska nakrájané banány a ďalšiu vrstvu plnky. Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a natrieme. Posypeme Grankom alebo nastrúhanou čokoládou. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Dáme do chladničky aspoň na 2 – 3 hodiny. Keď stuhne, odopneme okraj formy a okolo trubičiek uviažeme mašľu.

================

Volám sa Jana Melas Pullmannová a svoju tvorbu som začala na www.patchworkuj.blog.cz. Prostredníctvom neho som ľuďom ukázala, že každý z nás má talent niečo vytvoriť. Najskôr tento blog návštevníkom ponúkal iba galériu mojich prác a postupne som začala točiť kreatívne videá, aby som ľudí presvedčila, že niečo pekné vytvoriť nie je vôbec zložité. Najkrajšou odmenou za moju prácu bola radosť z toho, že z nekreatívcov sa stali ozajstní tvorcovia.

Moje záľuby: maľovanie na sklo, maľovanie na kamene, maľovanie na hodváb, výroba košíkov z papiera, patchwork, batika, savovanie, tvorba rôznych dekorácií a mnohé iné techniky. Milujem kvety a prácu v mojej záhradke.

================

Web: http://ikitka.sk
E-mail: ikitka@ikitka.sk
Facebook: Kreatívna dielňa Janky Melas Pullmannovej https://www.facebook.com/jankapull
Blog: https://www.patchworkuj.blog.cz
YouTube kanál: https://www.youtube.com/user/pcvideonavody

zdroj: YouTube

Comments

comments