Tekvicové ravioli – recept na tekvicové ravioli (pirohy) so špenátom a ricottou

0
1809

Na tekvicové ravioli budeme potrebovať:

300 g tekvice
200 g hladkej múky
100 g ricotty
50 g listového špenátu
30 ml vody
10 ml olivového oleja
2 vajcia
lístky šalvie Na omáčku :
100 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru
50 ml smotany
20 g masla
20 g hladkej múky
20 g tekvicového pyré
soľ , korenie

Recept na tekvicové ravioli (pirohy) so špenátom a ricottou

1. Zmiešame múku , vajcia, vodu a štipku soli a vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme a necháme hodinu odpočinúť v chladničke.

2. Rozpálime si panvicu. Nakrájame si tekvicu na malé kocky, osolíme, okoreníme a spolu s lístkami šalvie, a opečieme domäkka.

3. Tretinu tekvicových kociek rozmixujeme s lyžicou smotany na pyré a dáme bokom.

4. Omáčka: Na panvici si rozpustíme maslo, poprášime múkou, krátko orestujeme a zalejeme vývarom. Pridáme tekvicové pyré, 10 minút povaríme. Môžeme zjemniť smotanou.

5. Riccottu zmiešame s lyžicou tekvicového pyré a trochou špenátu.

6. Cesto rozdelíme ho na polovice a rozvaľkáme na tenké pláty. Na polovicu cesta dáme náplň (cesto okolo náplne potrite vodou aby sa lepšie spojilo), prikryjeme druhou polovicou, vykrojíme okolo náplne a okraje dôkladne pritlačte vidličkou.

7. Zvyšný špenát necháme zvednúť na panvici s kúskom masla, osolíme, okoreníme a pridáme orestovanú tekvicu .

8. Ravioli varíme v osolenej vode cca 10 minút, pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom.

Na tekvicové pyré s tekvicovými kockami so špenátom, položíme ravioli, ktoré prelejeme tekvicovou omáčkou.

Náročnosť : obtiažne
Energetická hodnota: 1 porcia 391 kCal/1634 kJ, 4 porcie 1563 kCal/6535 kJ
Zdroj: youtube.com

Comments

comments