Na 4 porcie lasagní s ricottou budeme potrebovať:
150 g masla
30 g hladkej múky
5 dl smotany
8 plátkov lasagne
1 dl olivového oleja
250 g listového špenátu
250 g syra ricotta 1 malú tekvicu Hokkaido
1 citrón
čerstvý rozmarín
mleté čierne korenie
šalvia
soľ
Recept na lasagne s ricottou, tekvicou a špenátom
1. V rajnici si urobíme bielu zásmažku (fr. roux blanc). Rozpustíme 100g masla, prisypte 30g hladkej múky a opatrne zohrievame, aby sa múka nepripálila a nezhnedla. Do rajnice pridáme 5dl smotany, rozmarín a chvíľu povaríme cca. 10 minút. Bešamel dochutíme soľou, citrónovou šťavou a scedíme cez jemne sitko.
2. Olúpeme a nakrájame na kúsky tekvicu Hokkaido (cca. 200 g). Osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme lístky šalvie a restujeme na olivovom oleji kým zmäkne.
3. Posolíme vodu, privedieme ju do varu a uvaríme plátky lasagne.
Tip: Po uvarení potrite plátky olivovým olejom , aby sa nelepili.
4. Na panvici si rozpustíme maslo necháme ho zvädnúť lístky špenátu a mierne osolíme.
5. Lasagne naplníme ricottou, špenátom, tekvicou a prelejeme bešamelom.
Podávame v hlbokom tanieri. Môžeme ozdobiť šalviovým olejom a posypať parmezánom.
Doba prípravy : cca . 40 minút
Náročnosť : stredná
Energetická hodnota : 1 porcia : 578 kcal / 2415 kJ , 4 porcie : 2311 kcal / 9658 kJ
zdroj: youtube.com