špargľové špičky – recept na špargľové špičky so smotanovou omáčkou

0
3158

Suroviny:

1 červenú cibuľu
niekoľko sušených paradajok
rukolu na ozdobu (a ešte trošku ako prílohu)
1 zväzok čerstvého zelenej špargle
3 lyžičky masla
250 ml ALPRO Cuisine na varenie
korenie a soľ

Recept na špargľové špičky so smotanovou omáčkou:

1. Odrežte suché časti špargle a dolnú tuhšie polovicu olúpte škrabkou. Na pare krátko poduste kým zmäknú.

2. Medzitým na masle krátko orestujte najemno nakrájanú cibuľu. Tú prelejte ALPRO Cuisine, (alternatívou klasickej smotany na varenie) pridajte soľ a korenie podľa chuti a nechajte dôjsť takmer k varu.

3. Položte špargľu na tanier a prelejte ju touto výbornou omáčkou.

4. Pokrm ozdobte sušenými paradajkami a niekoľkými na jemno pokrájanými listami rukoly. Podávajte s kôpkou rukoly a opečeným chlebom.

Doba prípravy: cca 20 minút

Comments

comments