Plnený zemiak – recept na zemiak plnený špargľou a údeným lososom

0
2754

Ingrediencie (4 porcie):

600 g zemiakov (4 väčšie)
500 g bielej špargle
100 g údeného lososa
100 g masla
20 ml olivového oleja (2 lyžice)
2 ks jarnej cibuľky
1 lyžička sójovej omáčky
soľ, mleté ​​čierne korenie

Recept na zemiak plnený špargľou a údeným lososom:

1. Jarnú cibuľku zabaľte do plátkov údeného lososa, pokvapkajte olivovým olejom a v chlade nechajte marinovať.

2. V šupke uvarené zemiaky ešte za tepla pozdĺžne rozkrojte a vydlabte dužinu z dvoch tretín.

3. Vydlabanú dužinu premiešajte, pridajte maslo, ochuťte soľou a korením.

4. prepolené a vydlabané zemiaky opečte na rozpálenej panvici na masle s olejom dozlata.

5. Opečené zemiaky naplňte dochutenou kašou a dajte bokom.

6. Umyté výhonky špargle zbavte drevnatých koncov a pomocou škrabky olúpte. Nožom odrežte hlavičky (cca.7 cm dlhé) a opečte na masle približne 4 minúty.

7. Pred podávaním pokrmu „zasaďte“ (naaranžujte) striedavo hlavičky špargle a jarnú cibuľku s lososom do zemiakov.

8. V rozpustenom masle rozmiešajte lyžičku sójovej omáčky a prelejte pokrm.

 

zdroj: YouTube, tescoma