Ingrediencie (4 porcie):
280 g zelenej šošovice
200 g mozzarelly
120 g sušenej šunky prosciutto
120 g červenej cibule (2 ks)
60 ml olivového oleja
60 ml červeného vínneho octu
20 g bazalky (2 lyžice)
soľ, mleté čierne korenie
Recept na šošovicový šalát s mozzarellou:
1. Prepláchnutú šošovicu uvarte v zeleninovom vývare domäkka.
2. V mise zmiešajte vínny ocot s olivovým olejom, osoľte, okoreňte, pridajte nadrobno
nakrájanú cibuľu, natrhané lístky bazalky, na rezance nakrájané prosciutto (100g),
a na plátky nakrájanú Mazzarella. Na záver všetko premiešajte s vychladnutou šošovicou.
3. Podávajte s plátkami mozzarrely a ozdobte zvyšnou šunkouˇ prosciutto a bazalkou.
Čas prípravy: 35 min
Náročnosť: +
Energetická hodnota: 1 porcia 437 kCal / 1825 kJ, 4 porcie 1746 kCal / 7299 kJ