Ingrediencie na špenátové knedličky s ricottou(6 porcií):
400 g baby špenátu
250 g syra ricotta
125 ml mlieka
100 g masla
60 g strúhaného parmezánu
60 g polohrubej múky
220 g bieleho toastového chleba bez kôrky
1 vajce
6 paradajok
3 strúčiky cesnaku
3 lyžice nasekanej bazalky
strúhaný muškátový oriešok
citrónová kôra
soľ, korenie
Recept na špenátové knedličky s ricottou:
Chlieb zbavte kôrky a dajte namočiť do mlieka. Po cca 2 minútach ho vytlačte a zmiešajte s ricottou, vajcom, muškátovým orieškom, nasekaným špenátom, strúhaným parmezánom a osoľte a okoreňte. Nakoniec primiešajte múku. Z cesta vytvarujte knedličky, ktoré varte cca 2 minúty v osolenej vode alebo kým nevyplávajú. Na masle opečte na plátky nakrájaný cesnak a semien zbavená a na kocky nakrájané paradajky, nakoniec pridajte bazalku a citrónovú kôru. Pripravenou zmesou prelejte uvarené knedličky. Podávajte posypané strúhaným parmezánom.
TIP: Knedličky môžete podávať s plátkami sušených paradajok a hoblinkami parmezánu.
6 porcií – 24 knedlíkov
Doba prípravy: 40 minút
Náročnosť: +
Všetky videorecepty Tescoma nájdete tiež na http://www.tescoma.cz/videorecepty/
zdroj: youtube.com