Špargľová polievka – recept na krémovú šparglovú polievku

0
1936

Ingrediencie (4 porcie):

500 g zelenej špargle
250 ml mlieka
100 ml sladkej smotany
80 g masla
60 g hladkej múky
5 g cukru (1 lyžička)
soľ, mleté ​​biele korenie
muškátový oriešok
citrónová šťava
čerstvá petržlenová vňať

Recept na krémovú šparglovú polievku:

1. Umyté výhonky špargle zbavte drevnatých koncov a pomocou škrabky olúpte. Nožom odrežte hlavičky (cca. 4 cm) a dajte bokom.

2. Zvyšné časti výhonkov prekrojte a povarte približne 10 minút s pridaním lyžičky masla, cukru a soli.

3. V kastróle rozpustíme maslo, prisypte múku, orestujte dozlatista a za neustáleho prošlehávání metličkou zalejte špargľovým vývarom. Varte približne 10 minút.

4. Ku koncu varu pridajte mlieko a ešte krátko povarte.

5. Polievku rozmixujte a sceďte cez sitko.

6. Zjemnite smotanou, dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

7. Hlavičky špargle krátko orestujte (cca. 3 minúty) na masle, vložte do polievky, ochuťte muškátovým orieškom a posypte jemne posekanou petržlenovou vňaťou.

zdroj: YouTubetescoma

Comments

comments