Na punčové guličky budeme potrebovať
125g masla
25g čokolády na varenie
120g balíček drvených piškót
50g práškového cukru
50g mletých orechov
1 lyžicu kakaa
0,5dl punču alebo rumu
2 lyžice jahodovej marmelády
1,5 sáčku vanilkového cukru
kokos na obalenie
Recept na punčové (rumové) guľky
1. Vezmeme si hrniec a kastrólik. Do hrnca napustíme vodu a vložíme doň kastról tak, aby dno bolo kúsok nad hladinou vody. Do malého kastrólu pridáme 125g masla a polámeme 25g čokolády. Za občasného miešania počkáme kým sa obe suroviny spoja dokopy .
2. Do misy nalejeme čokoládové maslo. Postupne prisypávame a premiešavame 120g rozdrvených piškót, 50g pomletých orechov, 50g práškového cukru, 1 lyžicu kakaa, prilejeme 0,5dl rumu a pridáme 2 lyžice jahodovej marmelády (môžete dať aj inú príchuť).
3. Cesto dobre prepracujeme a necháme ho v chladničke vychladiť. Keď cesto stuhne vytvarujeme z neho 2,5 cm punčové (rumové) guľky približne a obalíme ich v mletom kokose.
Na záver poukladáme každú punčovú (rumovú) guľku do papierovej mištičky a dáme na mysu.
Čas prípravy: 60 minút
Náročnosť: Začiatočník
Množstvo: 20 porcií