Suroviny na ovocný košíček:
náplň:
2 hrušky
2 jablká
4 kopčeky marhuľovej zmrzliny
4 bielky
1 dl hruškového likéru
1 lyžica mandľových lupienkov
100 g kryštálového cukru
škorica celá
pistácie
Korpus z lineckého cesta:
250 g hladkej múky
160 g masla
2 žĺtky
80 g práškového cukru
Recept na ovocný košíček:
1. Žĺtky oddeľte od bielkov, preosiatu hladkú múku s práškovým cukrom vsypte do
misy, pridajte zmäknuté maslo, žĺtky a spracujte v cesto. Spracované cesto zabaľte do fólie a nechajte min. ½ hodiny v chlade odležať.
2. Cesto vyvaľkajte na tenký plát, vykrojte koliesko pomocou formy s priemerom cca 10 cm a vložte do formy, prepichnite a dajte piecť na 180 ̊ C dozlatista.
3. Umyté olúpané hrušky s jablkami zbavené jadrovníkov, nakrájame na kocky, vložte do
hrnca s vodou a cukrom. Postriekajte hruškovým likérom, pridajte škoricu a varte
domäkka.
4. Z bielkov sa lyžičkou kryštálového cukru ušľahajte tuhý sneh a naplňte ním zdobiace
sáčok.
5. Upečený korpus naplňte scedeným ovocím a pistáciemi. Vyšľahaný sneh nastriekajte
na naplnený korpus s ovocím.
6. Flambovaciou pištoľou opálte sneh a posypte mandľovými lupienkami. dezert podávajte
s marhuľovou zmrzlinou.
zdroj: youtube.com