Suroviny na (4 porcie) feniklový šalát:
250 g hlivy kráľovskej
120 g mix šalátových listov
60 ml olivového oleja
60 g parmezánu
50 g feniklu
Soľ, mleté čierne korenie
Recept na feniklový šalát s hlivou kráľovskou a parmezánovým čipsom:
1. Parmezán nakrájajte na tenké plátky a na plechu s pečenie fóliou je opečte dochrumkava.
2. Očistené huby nakrájame na plátky, zľahka je ogrilujte, osoľte a okoreňte.
3. Očistený fenikel nakrájame na veľmi tenké plátky a vložte do misy. Pridajte
ogrilované huby, prilejte citrónovú šťavu, nasekanú petržlen, olej, soľ, korenie
a všetko dôkladne premiešajte.
4. Oprané, osušené šalátové listy rozložte na tanier, prelejte olivovým olejom, osoľte,
okoreňte, pridajte hubovú zmes, obložte chrumkavým parmezánom a môžete
podávať.
Doba prípravy: 30 minút
Náročnosť: ++
Energetická hodnota: 1 porcia 217 kCal / 909 kJ, 4 porcie 869 kCal / 3634 kJ
zdroj: youtube.com