Tatarák – recept na netradičný Tatársky biftek

0
10984

Na 2 porcie Tatarskeho bifteku potrebujeme

200 g hovädzej stehennej špičky
1 žĺtok
2 ančovičky v oleji
6 kúskov malých kapár v slanom náleve
1 vetvičku petržlenu
1 lyžičku worcesterskej omáčky
1 lyžičku dijonskej horčice
1 malú cibuľu
4 strúčiky cesnaku
mleté ​​čierne korenie
soľ
chlieb
rastlinný olej

Recept na netradičný Tatarák

1. Špičku stehna očistíme a odblaníme. Pokrájame na menšie kúsky. Rozdelíme na dve polovice a obe postupne vložíme do mixéra so sekáčikom a rozsekáme najemno.

2. Ančovičky, kapary, petržlenovú vňať a cibuľu pokrájame nadrobno.

3. Všetko vložíme do misky, pridáme žĺtok, worcester, horčicu, roztlačený cesnak, soľ a mleté čierne ​korenie. Premiešame a prípadne dochutíme.

4. Na panvicu nalejeme 2 lyžice slnečnicového oleja a opražíme krajce chleba.

Tatársky biftek položíme na tanier okolo poukladáme strúčiky cesnaku, môžeme ozdobiť rukolou, ktorou si môžeme tatarák na hrianke obložiť. Hrianky si hostia sami potierajú strúčikmi cesnaku podľa chuti.

zdroj: youtube.com

Comments

comments