Čo budete potrebovať:
60 g zelených fazuliek
8 kusov rybích filiet (cca 120 g na osobu)
2 mrkvy
1 veľký fenikel
½ citróna
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
4 bobkové listy
4 vetvičky rozmarínu
100 ml rybieho alebo zeleninového vývaru
125 ml ALPRO sójová alternatíva smotany
2 lyžičky margarínu vhodného na varenie
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
Recept na rybiu papilotu:
1. Fazuľky rozrežeme pozdĺžne na dve časti a blanšírujeme je, až sú al dente. Potom nakrájame ostatnú zeleninu na tenké rezance julienne. Rovnako tak olúpeme a nakrájame cesnak a šalotku. Všetko krátko orestujeme na lyžicu margarínu vhodného na varenie. Ochutíme čerstvo mletým čiernym korením a soľou.
2. Pripravíme si štyri kusy alobalu. Na stred umiestnime jeden rybí filet, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Poukladáme orestovanou zeleninu a priklopíme druhým filety. Nakoniec pridáme bobkový list, vetvičky rozmarínu a plátok citróna.
3. Sójovú alternatívu smotany na varenie zmiešame s vývarom, dochutíme soľou a korením a zmesou rovnomerne polejeme 4 pripravené porcie ryby. Opatrne uzavrieme papiloty.
4. papiloty vložíme na gril a grilujeme 4 až 6 minút v závislosti od hrúbky filety. Ihneď podávame s opečeným chlebom alebo pečenými zemiakmi.