Ravioli – recept na ravioli plnené ricottou a bazalkou v paradajkovej polievke

0
1810

Suroviny na cesto:

200 g semolinové múky alebo hladkej múky
2 vajcia, voda, soľ

Suroviny:

800 g lúpaných paradajok v plechovke
500 ml kuracieho vývaru
200 g ricotty
50 g bazalky
50 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica jemne nasekanej cibule
1 lyžice strúhaného parmezánu
zemiaky na zahustenie (cca 2 ks)
muškátový oriešok
citrónová kôra, soľ, korenie, cukor podľa chuti, tymián

Recept na ravioli plnené ricottou a bazalkou v paradajkovej polievke:

1. Múku zmiešajte s rozšľahanými vajcami a trochou vody, pripravte nelepivé cesto, zabaľte ich do potravinovej fólie a nechajte v chladničke najmenej hodinu odpočinúť.

2. Ricottu zmiešajte s nastrúhaným parmezánom, citrónovou kôrou, muškátovým orieškom, dochuťte soľou a korením. Zmes premiešajte.

3. Cesto vyvaľkajte na pláty pre lasagne, pomocou formy utvorte plnené cestoviny.

4. Raviolini varte v osolenej vode do momentu kým nevyplávu na hladinu (cca 2-3 minúty). Po vybratí z vody pokvapkajte olivovým olejom a dajte bokom.
5. Na oleji speňte cibuľu, nasekaný cesnak a olúpané na kocky nakrájané zemiaky. Zalejte vývarom, pridajte paradajky, cukor, tymián, soľ, korenie, priveďte do varu a varte do zmäknutia zemiakov.

6. Odstráňte tymián a všetko rozmixujte dohladka s pridaním bazalkových listov. Ravioli vložte do polievky a podávajte.

Tip: hotovú polievku môžete pokvapkať smotanou a ozdobiť bazalkou.

zdroj: youtube.com