Tekvicová majonéza

0
2006

Jana Melas Pullmannová: Tekvicová majonéza

• 1 kg tekvice alebo cukety bez jadierok
• 1 cibuľa
• 2 – 3 pálivé papriky alebo feferónky
• 4 – 5 strúčikov cesnaku
• 1/2 šálky oleja (130 ml)
• 2 malé lyžičky soli
• 1 malá lyžička mletého čierneho korenia

Všetko 1 h. podusíme a následne pridáme:

• 2 veľké lyžice cukru
• 3 veľké lyžice plnotučnej horčice
• 2 štamperlíky octu

Masu rozmixujeme a podľa chuti môžeme pridať soľ alebo cukor. Ak chceme masu hustejšiu, po udusení tekvice zlejeme vodu. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 15 min. na 80 °C.

================

E-mail: ikitka@ikitka.sk
Web: http://ikitka.sk/
Facebook: Kreatívna dielňa Janky Melas Pullmannovej https://www.facebook.com/jankapull
Blog: https://www.patchworkuj.blog.cz
YouTube kanál: https://www.youtube.com/user/pcvideonavody
Prihlás sa na odber: https://www.youtube.com/user/pcvideonavody?sub_confirmation=1

zdroj: YouTube

Comments

comments