Suroviny na cesto:
200 g semolinové múky alebo hladkej múky
2 vajcia, voda, soľ
Suroviny:
800 g lúpaných paradajok v plechovke
500 ml kuracieho vývaru
200 g ricotty
50 g bazalky
50 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica jemne nasekanej cibule
1 lyžice strúhaného parmezánu
zemiaky na zahustenie (cca 2 ks)
muškátový oriešok
citrónová kôra, soľ, korenie, cukor podľa chuti, tymián
Recept na ravioli plnené ricottou a bazalkou v paradajkovej polievke:
1. Múku zmiešajte s rozšľahanými vajcami a trochou vody, pripravte nelepivé cesto, zabaľte ich do potravinovej fólie a nechajte v chladničke najmenej hodinu odpočinúť.
2. Ricottu zmiešajte s nastrúhaným parmezánom, citrónovou kôrou, muškátovým orieškom, dochuťte soľou a korením. Zmes premiešajte.
3. Cesto vyvaľkajte na pláty pre lasagne, pomocou formy utvorte plnené cestoviny.
4. Raviolini varte v osolenej vode do momentu kým nevyplávu na hladinu (cca 2-3 minúty). Po vybratí z vody pokvapkajte olivovým olejom a dajte bokom.
5. Na oleji speňte cibuľu, nasekaný cesnak a olúpané na kocky nakrájané zemiaky. Zalejte vývarom, pridajte paradajky, cukor, tymián, soľ, korenie, priveďte do varu a varte do zmäknutia zemiakov.
6. Odstráňte tymián a všetko rozmixujte dohladka s pridaním bazalkových listov. Ravioli vložte do polievky a podávajte.
Tip: hotovú polievku môžete pokvapkať smotanou a ozdobiť bazalkou.
zdroj: youtube.com