Nektárinkový dezert – recept na nektárinky s kokosovým maslom

0
1470

Na prípravu 4 nektárinkových dezertov budeme potrebovať:

250 g broskyne / nektárinky (2 ks)
1 lyžica trstinového cukru
3dl vody
100 g masla
1 pomaranč
1 lyžička kokosového likéru
4 sušienky Amaretti
250 g jogurtu

Recept na nektárinkový dezert

1. Z umytého pomaranča naškrabeme pomocou škrabky kôru. Do rajnice nalejeme vodu, nasypeme 1 lyžicu trstinového cukru, pridáme pomarančovú kôru a dáme na sporák zovrieť. Keď voda zovrie necháme 10 minút odstáť a scedíme.

2. Vytlačíme šťavu z pomaranča a zmiešajte s 1 lyžičkou kokosového likéru.

3. Nektárinky umyjeme rozpolíme na polovicu a vyberieme kôstku.

4. Rozpolené nektárinky položíme na alobal rezom hore. Položíme na ne plátok masla, polejeme pomarančovo – kokosovou zmesou a posypte pomarančovou kôrou.

5. Dôkladne uzavrieme alobal (spoj musí smerovať nahor), vložíme na gril, priklopíme a prehrejte cca.12 minút, pokiaľ sa nám maslo rozpustí a ovocie ľahko zmäkne.

Nektárinky servírujeme s jogurtom a posypte drvenými sušienkami.

Doba prípravy: 30 minút
Náročnosť: jednoduchá
Energetická hodnota: 1 porcia 290 kCal/1211 kJ, 4 porcie 1159 kCal/4843 kJ

zdroj: youtube.com