Na prípravu 4 nektárinkových dezertov budeme potrebovať:
250 g broskyne / nektárinky (2 ks)
1 lyžica trstinového cukru
3dl vody
100 g masla
1 pomaranč
1 lyžička kokosového likéru
4 sušienky Amaretti
250 g jogurtu
Recept na nektárinkový dezert
1. Z umytého pomaranča naškrabeme pomocou škrabky kôru. Do rajnice nalejeme vodu, nasypeme 1 lyžicu trstinového cukru, pridáme pomarančovú kôru a dáme na sporák zovrieť. Keď voda zovrie necháme 10 minút odstáť a scedíme.
2. Vytlačíme šťavu z pomaranča a zmiešajte s 1 lyžičkou kokosového likéru.
3. Nektárinky umyjeme rozpolíme na polovicu a vyberieme kôstku.
4. Rozpolené nektárinky položíme na alobal rezom hore. Položíme na ne plátok masla, polejeme pomarančovo – kokosovou zmesou a posypte pomarančovou kôrou.
5. Dôkladne uzavrieme alobal (spoj musí smerovať nahor), vložíme na gril, priklopíme a prehrejte cca.12 minút, pokiaľ sa nám maslo rozpustí a ovocie ľahko zmäkne.
Nektárinky servírujeme s jogurtom a posypte drvenými sušienkami.
Doba prípravy: 30 minút
Náročnosť: jednoduchá
Energetická hodnota: 1 porcia 290 kCal/1211 kJ, 4 porcie 1159 kCal/4843 kJ
zdroj: youtube.com