Ingrediencie (4 porcie):
600 g zemiakov (4 väčšie)
500 g bielej špargle
100 g údeného lososa
100 g masla
20 ml olivového oleja (2 lyžice)
2 ks jarnej cibuľky
1 lyžička sójovej omáčky
soľ, mleté čierne korenie
Recept na zemiak plnený špargľou a údeným lososom:
1. Jarnú cibuľku zabaľte do plátkov údeného lososa, pokvapkajte olivovým olejom a v chlade nechajte marinovať.
2. V šupke uvarené zemiaky ešte za tepla pozdĺžne rozkrojte a vydlabte dužinu z dvoch tretín.
3. Vydlabanú dužinu premiešajte, pridajte maslo, ochuťte soľou a korením.
4. prepolené a vydlabané zemiaky opečte na rozpálenej panvici na masle s olejom dozlata.
5. Opečené zemiaky naplňte dochutenou kašou a dajte bokom.
6. Umyté výhonky špargle zbavte drevnatých koncov a pomocou škrabky olúpte. Nožom odrežte hlavičky (cca.7 cm dlhé) a opečte na masle približne 4 minúty.
7. Pred podávaním pokrmu „zasaďte“ (naaranžujte) striedavo hlavičky špargle a jarnú cibuľku s lososom do zemiakov.
8. V rozpustenom masle rozmiešajte lyžičku sójovej omáčky a prelejte pokrm.