Na 4 porcie grilovaného tuniaka s listovým šalátom budeme potrebovať:
4 steaky z tuniaka (800 g)
4 pomaranče
1 strúčik cesnaku
Tymián,
Mleté čierne korenie
SoľRímsky šalát
Bylinkový olej
Cukor
Recept na grilovaného tuniaka v pomarančovej marináde:
1. Z 3 umytých pomarančov nastrúhame kôru do misy, pridáme vytlačenú šťavu, tymián a pokrájaný cesnak. Marinádu pomiešame.
2. Steaky z tuniaka vložíme do misy a v chlade necháme marinovať 50 minút.
3. Vyberte z marinády tuniaka a osušte ho. Steaky grilujeme cca. 3 minúty z každej strany. Podľa chuti osoľte a okoreňte.
Recept na listový šalát s pomarančom:
1. Pripravíme si cukrový rozvar. V kastróle zmiešame cukor s vodou 1:1. Krátko v nej povaríme pomaranč.
2. Listový šalát ochutíme bylinkovým olejom a pridáme pomaranč.
Ako prílohu podávame pečivo.
Doba prípravy: cca. 20 minút
Náročnosť: nízka
Energetická hodnota pokrmu: 1 porcia: 93 kCal / 389 kJ, 4 porcie: 372 kCal / 1556 kJ