Ovocné knedle – recept na kysnuté ovocné knedle so zmrzlinou

0
1849

Ingrediencie:

500 g polohrubej múky
300 ml mlieka
60 g krupicového cukru
7 g droždia (sušené)
2 vajcia
jahody alebo marhule
tvaroh + cukor podľa chuti
zmrzlina – sorbet (jahoda, marhuľa)
štipka soli

Recept na kysnuté ovocné knedle so zmrzlinou:

1. Do misy preosejte múku, utvorte v nej jamku a pridajte rozdrobené droždie. Prilejte 1/3 vlažného mlieka a nechajte vzísť kvások. Do misy pridajte cukor, vajce, zvyšok mlieka a osoľte. Uzavrite poklopom, pretrepaním suroviny spojte, vyklopte na dosku a ručne vypracujte na hladké cesto. Vypracované cesto vložte späť do misy s poklopom a položte na ohrievač. Nechajte kysnúť cca 30 minút.

2. Z vykysnutého cesta vyvaľkajte cca 1 cm vysokú placku, ktorú rozdeľte na rovnakej štvorčeky. Na ne položte ovocia a dôkladne zabaľte do guličky. Takto pripravené knedle nechajte ešte nakysnúť cca 10 minút.

3. Knedle varte v pare cca 10 minút a po vybratí ich prepichnite vidličkou, aby z nich vyšla para a nezrazili sa.

Tip: knedle podávajte preliate maslom, posypané cukrom, orechmi, kakaom, tvarohom alebo s vanilkovou omáčkou. Knedle môžete podávať ako hlavný chod (väčší počet knedlí) alebo ako dezert po 1 kuse. Ako náplň do knedlí možno použiť rôzne druhy ovocia.

zdroj: youtube.com

Comments

comments