Jana Melas Pullmannová: Medovníkový domček pre začiatočníkov z overeného mäkkého cesta
Do hrnca dáme
– 60 dkg hladkej múky špeciál
– 3 lyžice mlieka alebo vody
– 2 celé vajcia
– 2 žĺtky (bielky si necháme na sneh na zdobenie)
– 1 kávová lyžička škorice
– 1 lyžička perníkového korenia
– 2 kopcovité lyžice Granka
– 1 lyžička sódy bikarbóny
– 2 lyžice medu (nie veľa lebo sa lepí cesto)
– 1/2 dcl oleja
– 30 dkg kryštálového cukru
Rúru vyhrejeme na 180 °
Postup:
Toto všetko necháme zovrieť nad parou a vylejeme do vandlíka, kam postupne pridávame 60 dkg hladkej múky špeciál. Vo vandlíku dobre spracujeme, dáme na vymúčenú dosku a ešte spracujeme. Necháme aspoň polhodinu stáť a potom rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Medovníky dáme na vymastený plech a pred pečením potrieme studenou vodou. Pečieme vo vyhriatej rúre 5-7 minút. Keď ich vyberieme, potrieme ich celým vajcom.
Sneh na zdobenie:
Na jedno bielko dáme 25-27 dkg práškového cukru. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a jednu lyžičku Solamylu.
================
Kontakt: ikitka@ikitka.sk
Facebook: Kreatívna dielňa Janky Melas Pullmannovej https://www.facebook.com/jankapull
Blog: https://www.patchworkuj.blog.cz
YouTube kanál: https://www.youtube.com/user/pcvideonavody
================
Odštartujte rýchly progres svojho YouTube kanálu vďaka Video Academy: https://www.youtube.com/channel/UCxsoiQcsA5wqXKIQqTSpd1Q/featured
zdroj: YouTube