Ingrediencie na (4 porcie) bryndzové halušky:
800 g zemiakov
300 g polohrubej múky
250 g bryndze
200 g oravskej slaniny
2 vajcia
2 lyžice smotany
soľ
Recetp na bryndzové halušky so slaninou:
1. Oravskú slaninu pokrájajte na kocky a na rozpálenej panvici opečte dozlatista.
2. V miske rozdrobte bryndzu a premiešajte ju so smotanou.
3. Očistené zemiaky opláchnite, nastrúhajte na jemno, pridajte celé vajcia, mierne osoľte, vsypte polohrubú múku a zmes dobre premiešajte.
4. Vypracované cesto prepasírujeme pomocou strúhadla na halušky do vriacej osolenej vody.
5. Halušky v hrnci s vriacou vodou zľahka premiešajte, aby sa nezlepili a varte je 4-6 minút, kým nevyplávajú.
6. Uvarené halušky sceďte, vsypte do misy s bryndzou a riadne premiešajte.
7. Bryndzové halušky na tanieri prelejeme vyškvarili slaninou a ozdobte pažítkou.
zdroj: youtube.com