Na prípravu sezónneho mojita budeme potrebovať:
drtítko
jahody
1 mätu2dl sódy
0,5 dl Havana Club Anejo 3y
2 lyžičky trstinového cukru
Recept na sezónne Mojito:
1. Do vychladeného pohára dáme dve čajové lyžičky trstinového cukru, pridáme cca 5 plodov ovocia, nalejeme šťavu z limetky a podrvíme, aby ovocie pustilo šťavu.
2. Do pohára vložíme dve vetvičky mäty a zalejte sódou.
3. Zľahka podrvte mätu drtítkom (keď nie je po ruke drtítko, dobre poslúži aj vareška), tak aby sa uvoľnila z mäty chuť a vôňa, ale nie zas moc – nie na kašu.
4. Prilejeme 0,5 dl trojročnej Havany, 5 kociek ľadu a slamku, ktorou hotové Mojito ľahko pomiešame.
TIP: Ak robíte Mojito na väčšie party, dajte si trstinový cukor do misky, aby sa Vám lepšie naberal.
TIP: Miesto jahôd môžte použiť aj višne, čučoriedky alebo černice.
zdroj: youtube.com