Penne all’Arrabbiata – recept na cestoviny penne all’Arrabbiata

0
4466

Ingredience na penne all’Arrabbiata:

Na prípravu cestovín penne all’Arrabbiata potrebujeme
400 g vrúbkovaných cestovín penne
1 strúčik cesnaku
4 lyžice extra panenského olivového oleja
1 šálka (100 g) strúhaného syra pecorino romano
2 červené čili papričky alebo chilli
2 šálky (400 g) zrelých paradajok
3 lyžice petržlenovej vňate
1 lyžica bazalky
soľ
syr pecorino romano

Recept na cestoviny penne all’Arrabbiata

1. Do hrnca nalejeme 4 litre vody, osolíme a dáme zovrieť. Zatiaľ čo sa zohreje pripravíme si omáčku.

Poznámka: Na 100 g cestovín je potrebných cca 1 l vody.

2. Šupku rajčiny narežeme na oboch koncoch do kríža. Rajčiny vložíme do horúcej vody na 3 minúty. Po vybratí ich ošúpeme, odstránime semienka a nakrájame na kocky.

3. Na panvicu vylejeme 1dl olivového oleja. Do hneda osmažíme rozdrvený strúčik cesnaku a na drobno pokrájanú feferónku.

4. Pridáme paradajky a povarte 5 až 7 minút.

5. Zatiaľ čo sme robili omáčku zovrela voda na cestoviny. Do hrnca s horúcou vodou hodíme cestoviny penne a dáme variť. Varíme podľa informácií na obale cca 7 – 9 minút.

6. Uvarené cestoviny scedíme a dôkladne premiešajte s omáčkou priamo na panvici. Pridáme 3 lyžice petržlenovej vňate, 1 lyžicu bazalky a opäť pomiešame.

Poznámka: Je viacero variácií tohto receptu. Jedna z nich je bez bazalky, takže pokiaľ nemáte po ruke bazalku nemusíte ju pridávať.

7. Penne Arrabiatta servírujte ozdobené strúhaným syrom pecorino romano

Poznámka: Pecorino Romano je tvrdý, slaný taliansky syr podobný parmezánu vyrobený z ovčieho mlieka, ktorý sa často používa na strúhanie. Pri výrobe Pecorino Romano sa používa syridlo z jahniat chovaných v oblasti Lazio a Sardinia. Preto nie je vhodný pre vegetariánov.

 

cz: Těstoviny penne all’Arrabbiata
en: penne pasta all’Arrabbiata
zdroj: youtube.com