Čínska polievka – recept na čínsku polievku s mäsovými knedličkami

0
6899

Suroviny na 4 porcie čínskej polievky

Ingrediencie na knedličky:

400 g bravčového pliecka (zomleté)
3 jarné cibuľky
20 g zázvoru
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ, mleté ​​čierne korenie

Ingrediencie na polievku:

1,5 l kuracieho vývaru
130 g bambusových výhonkov
100 g hlivy ustricovej
3 lyžice oleja
1 cibuľa
1 stopkový zeler
soľ, mleté ​​čierne korenie

Recept na čínsku polievku s mäsovými knedličkami a bambusovými výhonkami:

1. K mletému mäsu pridáme najemno nakrájané jarné cibuľky, olúpaný, nastrúhaný zázvor, lyžičku škrobu a dochuťte soľou a korením. Premiešajte a nechajte vychladiť.

2. Vo woku rozohrejeme olej, pridajte nasekanú cibuľu, na kocky nakrájaný zeler a krátko orestujte. Zalejte kuracím vývarom.

3. Pridajte na tenké prúžky nakrájané bambusové výhonky s nakrájanou hlivou a priveďte k miernemu varu.

4. Z vychladnutej mäsovej zmesi utvorte gule, vložte do vývaru a varte cca 10 minút.

5. Hotovú polievku dochuťte soľou a korením a posypte nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky.

Tip: môžete podávať s ryžovými rezancami

zdroj: youtube.com