Suroviny na cesto:
200 g semolinové múky alebo hladkej múky
2 vajcia
voda, soľ
Suroviny na syrové ravioli:
200 g kozieho syra
100 g špenátových listov
80 ml olivového oleja
50 g vykôstkovaných olív
50 g nasekanej pažítky
4 ks väčších paradajok
4 strúčiky cesnaku
2 lyžice červeného vínneho octu
2 lyžičky cukru kryštál
soľ, korenie
Recept na ravioli plnené kozím syrom s pečenými paradajkami:
1.Múku zmiešajte s rozšľahanými vajcami, trochou vody a mierne osoľte. Pripravte nelepivé cesto, zabaľte ich do potravinovej fólie a nechajte v chladničke najmenej hodinu odpočinúť.
2. Kozí syr zmiešajte s pažítkou, dochuťte soľou a korením. Cesto vyvaľkajte na pláty pre lasagne a pomocou formy vytvorte ravioli a naplňte dochuceným syrom.
3. Paradajky nakrájaná na štvrtky dajte na plech spoločne s neoloupaným cesnakom, pokvapkajte olejom, posypte 1 lyžičkou cukru, ochuťte soľou, korením a pečte v rúre pri 190 ° C do momentu skaramelizované.
4. Ravioly varte v osolenej vode.
5. K oloupanému pečenému cesnaku prilejte zvyšný olivový olej, vínny ocot, cukor, osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte. Pridajte nakrájanú pažítku, špenátové listy, uvarené odkvapkané ravioly, olivy, pečená paradajky a opäť zľahka premiešajte.
6. Podávajte posypané kozím syrom a praženými píniovými orechy.
Info: Semolina je typ múky, získaná z takzvanej tvrdozrnnej pšenice alebo Triticum durum. Tvrdozrnna pšenice sa vyznačuje vyšším podielom bielkoviny – gluténu.
Semolinová múka má vyššiu nutričnú hodnotu, nielen pre zvýšený obsah bielkovín, ale vyšší obsah minerálnych látok. Čo je ale podstatné, má nižší glykemický index, ako klasická pšeničná múka a obsiahnutý škrob sa trávi pomalšie. Pri
zdroj: youtube.com, muky.sk