Suroviny na 4 porcie čínskej polievky
Ingrediencie na knedličky:
400 g bravčového pliecka (zomleté)
3 jarné cibuľky
20 g zázvoru
1 lyžička kukuričného škrobu
soľ, mleté čierne korenie
Ingrediencie na polievku:
1,5 l kuracieho vývaru
130 g bambusových výhonkov
100 g hlivy ustricovej
3 lyžice oleja
1 cibuľa
1 stopkový zeler
soľ, mleté čierne korenie
Recept na čínsku polievku s mäsovými knedličkami a bambusovými výhonkami:
1. K mletému mäsu pridáme najemno nakrájané jarné cibuľky, olúpaný, nastrúhaný zázvor, lyžičku škrobu a dochuťte soľou a korením. Premiešajte a nechajte vychladiť.
2. Vo woku rozohrejeme olej, pridajte nasekanú cibuľu, na kocky nakrájaný zeler a krátko orestujte. Zalejte kuracím vývarom.
3. Pridajte na tenké prúžky nakrájané bambusové výhonky s nakrájanou hlivou a priveďte k miernemu varu.
4. Z vychladnutej mäsovej zmesi utvorte gule, vložte do vývaru a varte cca 10 minút.
5. Hotovú polievku dochuťte soľou a korením a posypte nasekanou zelenou časťou jarnej cibuľky.
Tip: môžete podávať s ryžovými rezancami
zdroj: youtube.com