Surovny na sirup:
1 l vody
500 g krupicového cukru
300 g čerstvého zázvoru
na doliatie:
sóda
40 ml citrónovej šťavy (1 väcšie citrón)
Recept na zázvorovú malinovku:
1. V kastróle zmiešajte vodu s cukrom a (umytou) citrónovou kôrou. Priveďte do varu a varte zmes do zhustnutia tak, aby mala konzistenciu sirupu.
2. Potom pridajte na tenké plátky nakrájaný zázvor a povarte ešte 3 minúty. takto
pripravený sirup nechajte vychladnúť.
3. Do džbánu nalejte vychladnutý sirup, citrónovú šťavu, dolejte vychladenú sódou
a premiešajte.
Doba prípravy: 30 minút
Náročnosť: +
Energetická hodnota: 1 porcia 568 kCal / 2372 kJ, 4 porcie 2270 kCal / 9490 kJ
zdroj: youtube.com