Ingrediencie na (4 porcie) hráškový šalát:
300 g čerstvého hrášku
200 g zeleru
100 g kyslej smotany
100 g kešu orechy
10 g dijon horčice (2 lyžičky)
5 g cesnaku (1 strúčik)
4 plátky schwarzwaldskej šunky
jarná cibuľka
soľ, korenie
Recept na hráškový šalát s kešu orechmi a krémovým dressingom:
1. Pomocou lúpačky vyloupejte hrášok.
2. V mise zmiešajte kyslú smotanu s horčicou a pridajte prelisovaný cesnak.
3. Hrášok, orechy a nakrájaný zeler s jarnou cibuľkou premiešajte s dressingom.
4. Plátky slaniny opečieme po oboch stranách a odložte
5. Servírujte na tanier a na záver posypte opečenou, nalámanú slaninou.
Doba prípravy: 20 minút
Náročnosť: +
Energetická hodnota: 1 porcia 323 kCal / 1350 kJ, 4 porcie 1292 kCal / 5400 kJ
zdroj: youtube.com