Špargľová polievka – recept na krémovú špagľovú polievku

0
697750

Suroviny na špargľovú polievku:

600 g bielej špargle
800 ml zeleninového vývaru
1 malá cibuľa
1 citrón
1 bobkový list
4 strúčiky cesnaku
125 ml ALPRO Soya Cuisine
3 lyžice masla
1/2 petržlenoveho zväzku
2 plátky tmavého chleba
muškátový oriešok
čerstvo mleté ​​čierne korenie
soľ

Recept na krémovú špagľovú polievku:

1. Najprv pripravíme gremolatu. Petržlen pokrájame najemno. Nastrúhame kôru z 1 citróna a pridáme 2 strúčiky nasekaného cesnaku. Všetky ingrediencie zmiešame a dochutíme korením a soľou. Necháme odpočinúť po dobu najmenej pätnástich minút, aby sa všetky chute dobre spojili.

2. Olúpeme špargľu a tvrdú časť špargle (1-3 cm) odlomíme. Polievkovú lyžicu masla  rozohrejeme na panvici a orestujeme na ňom olúpané šupky a tvrdú časť špargle. Deglazujeme zeleninovým vývarom a pridáme niekoľko guľôčok čierneho korenia, bobkový list a plátok citróna. Varíme, kým sa chuť špargle dostatočne neuvoľní. Vývar precedíme a uchováme v teple.

3. Špargľu pokrájame na rovnaké časti. Špičky špargle uvaríme samostatne a použijeme ich neskôr ako ozdobu. Cibuľu a 2 strúčiky cesnaku nakrájame na kúsky a osmažíme, až zmäknú. Pridáme nakrájaný špargľu a za stáleho miešania po dobu 1 minúty opražíme. Prilejeme vývar a dusíme 15 minút.

4. Polievku zložíme zo sporáka, pridáme ALPRO Soya Cuisine (smotna na varenie) a dôkladne rozmixujeme. Pridáme špargľové špičky a dochutíme muškátový orieškom, čerstvo mletým čierny korením a soľou. Na kocky nakrájaný tmavý chlieb orestujeme dozlata. Špargľovú polievku podávame posypanú krutónmi a gremolatou.

Comments

comments