Ovocná torta – recept na ovocnu tortu s čokoládou

0
2851

Suroviny na tortu:

175 g kryštálového cukru
250 ml 33% smotany na šľahanie
10 g horkej čokolády na strúhanie
3 vajcia
1 lyžička vínneho octu
1 lyžička kukuričného škrobu
mučenkový sirup
ovocie na zdobenie (maliny, jahody, kivi)

Recept na ovocnú tortu:

1. Žĺtky oddeľte od bielkov. K bielkom pridajte polovicu cukru a vyšľahajte do polotuha, pridajte zvyšok cukru, škrob, ocot a vyšľahajte do tuha.

2. Na pečenie papiera rozdeľte vyšľahaný sneh na tri rovnaké časti a jednotlivo rozotrite do guľatého tvaru. Pečte v predhriatej rúre na 150 ° C cca 80 minút. Upečený korpus je na povrchu krehký a vnútri mäkký. Korpus nechajte vychladnúť.

3. Po vychladnutí korpusu vyšľahajte smotanu a naneste rovnomerne na všetky korpusy. Na spodnej korpus so šľahačkou dajte ovocie do úhľadného tvaru a všetko opakujte so zvyšnými korpusy. Nakoniec posypte strúhanou čokoládou, prelejte sirupom a ovocnú tortu dajte vychladiť do chladničky.

Čas prípravy: cca 90 minút
Náročnosť: +

zdroj: youtube.com