Recept na chutné mäkké medovníčky

0
4685

Ingrediencie na medovníčky (cca 2 plechy):

160 g medu
160 g kryštálového cukru
120 g masla
1/2 kg hladkej múky
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
1 kávová lyžička škorice
2 celé vajcia
1 vajce na potieranie

Recept na chutné mäkké medovníčky

  1. Med, cukor a maslo necháme zovrieť v hrnci. Horúce nalejeme do misy s múkou, v ktorej sme vymiešali sódu bikarbónu a škoricu. Všetko rozmiešame.
  2. Do vychladnutej zmesi primiešame vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho v chladničke 2 hodiny, alebo až do druhého dňa.
  3. Po odležaní v chladničke vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. Pred pečením potrieme vajcom a poprípade ozdobíme orieškom.
  4. Pečieme na vymastenom plechu vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 7 minút. Medovníčky treba sledovať a keď už majú tú správnu farbu, treba vybrať. Potom ich necháme vychladnúť a vlažné dáme do uzavretej nádoby.

Tip: Ak ich chcete mať úplne mäkké, dajte do nádoby k medovníčkom kúsok jabĺčka. Nasajú vlhkosť a budú sa vám rozplývať na jazyku ?

Comments

comments