Ingrediencie na palacinky:
200 ml mlieka
70 g hladkej múky
50 g drvených mandlí
20 g kryštálového cukru
5 žĺtkov
štipka soli
ovocie a práškový cukor na posypanie
Ingrediencie na mousse (čokoládová pena):
110 g bielej čokolády
100 g šľahačky (našľahaná smotana)
75 g plnotučného mlieka
20 g smotany
7 g (4 ks) plátkovej želatíny
Recept na palacinkový mešec s mandľami a mousse:
1. Múku zmiešajte s cukrom, mierne osoľte a pridajte rozšľahané žĺtky. Postupne prilievajte mlieko, vyšľahajte do peny a nakoniec prisypte nasekané mandle. Nechajte 10 minút odpočinúť.
2. Opečte palacinky a dajte bokom.
3. Zohrejte mlieko so smotanou, vlejte na čokoládu a miešajte do úplného rozpustenia čokolády. Pridajte zmäknutú želatínu, znova dôkladne rozmiešajte a nechajte vychladnúť. Vyšľahanú smotanu zľahka vmiešajte do rozpustenej čokolády, vlejte do pripraveného zdobiaceho vrecka a nechajte v chladničke stuhnúť cca. 30 minút.
4. Do stredu palacinky sáčkom nastriekajte vzniknutú penu (mouse) a vytvorte mešec, ktorý spojte špajlí.
Tip: podávajte s ovocnou omáčkou, strúhanou čokoládou a zmrzlinou.
zdroj: youtube.com