Palacinka – recept na palacinkový mešec s mandľami a mousse

0
3157

Ingrediencie na palacinky:

200 ml mlieka
70 g hladkej múky
50 g drvených mandlí
20 g kryštálového cukru
5 žĺtkov
štipka soli
ovocie a práškový cukor na posypanie

Ingrediencie na mousse (čokoládová pena):

110 g bielej čokolády
100 g šľahačky (našľahaná smotana)
75 g plnotučného mlieka
20 g smotany
7 g (4 ks) plátkovej želatíny

Recept na palacinkový mešec s mandľami a mousse:

1. Múku zmiešajte s cukrom, mierne osoľte a pridajte rozšľahané žĺtky. Postupne prilievajte mlieko, vyšľahajte do peny a nakoniec prisypte nasekané mandle. Nechajte 10 minút odpočinúť.

2. Opečte palacinky a dajte bokom.

3. Zohrejte mlieko so smotanou, vlejte na čokoládu a miešajte do úplného rozpustenia čokolády. Pridajte zmäknutú želatínu, znova dôkladne rozmiešajte a nechajte vychladnúť. Vyšľahanú smotanu zľahka vmiešajte do rozpustenej čokolády, vlejte do pripraveného zdobiaceho vrecka a nechajte v chladničke stuhnúť cca. 30 minút.

4. Do stredu palacinky sáčkom nastriekajte vzniknutú penu (mouse) a vytvorte mešec, ktorý spojte špajlí.

Tip: podávajte s ovocnou omáčkou, strúhanou čokoládou a zmrzlinou.

zdroj: youtube.com

Comments

comments