Ingrediencie na 4 porcie:
600 g hovädzieho filé
200 g šampiňónov
200 g kyslej smotany
0,5 dl červeného vína
4 kyslé sterilizované uhorky
3 lyžice olivového oleja
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
1 PL paradajkového pretlaku
1 lyžička horčice
1 lyžička Worcesteri
soľ, mleté biele korenie
vývar podľa potreby
Recept na hovädzie Stroganoff:
1. Umyté mäso pokrájajte na širšie rezance, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.
2. Uhorky a šalotky nakrájajte na rezance cesnak na tenké plátky, šampiňóny na štvrtky.
3. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte šampiňóny, šalotky, cesnak, všetko orestujte a preložte z panvice na tanier.
4. Panvica znovu zohrejte, marinované mäso na ňu rovnomerne rozložte, tak aby sa jednotlivé kúsky mäsa zatiahli a riadne prepiekli.
5. Pridajte lyžicu paradajkového pretlaku, mierne premiešajte a nechajte restovat.
6. K mäsu na panvici pridajte z taniera orestované šampiňóny s cesnakom a šalotkou, na rezance pokrájané uhorky, worcester, horčicu a nakoniec červené víno.
7. Všetko prehrejte, dochuťte soľou a korením, stiahnite z ohňa a vmiešajte kyslú smotanu.
8. Pred podávaním ozdobte na tanieri nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Vynikajúce prílohou sú varené cestoviny, napríklad tagliatelle.