Medovníky – recept na chutné medovníky

0
853

Na medovníky budeme potrebovať:

160 g medu
160 g kryštálového cukru
120 g masla
1/2 kg hladkej múky
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
1 kávová lyžička škorice
3 celé vajcia

Recept na medovníčky

1. Med, cukor a maslo necháme zohriať v hrnci. Horúce nalejeme do misy s múkou, v ktorej sme vymiešali sódu bikarbónu a škoricu. Všetko rozmiešame. Keď zmes vychladne primiešame vajcia a cesto dobre vypracujeme.

2. Cesto na medovníky necháme v chladničke 2 hodiny, alebo až do druhého dňa. Po odležaní v chladničke vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary.

3. Pred pečením dáme medovníčky na vymastený plech, alebo na plech s papierom na pečenie a potrieme vajcom. Môžme ozdobiť orieškom.

4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 7 minút. Treba medovníčky sledovať a keď už majú tú správnu farbu, treba vybrať. Potom ich necháme vychladnúť a vlažné dáme do uzavretej nádoby.

Tip: Ak ich chcete mať úplne mäkké, dajte do nádoby k medovníčkom kúsok jabĺčka. Nasajú vlhkosť a budú sa vám rozplývať na jazyku ?

zdroj: familyzone.sk

Comments

comments