Na 4 porcie budeme potrebovať
750 g mletého hovädzieho mäsa
2 strúčiky rozotreného cesnaku
1 malá cibuľa
1 lyžica worcesterskej omáčky
1 lyžica dijonskej omáčky
čerstvo pomleté korenie
soľ
1 cibuľa, nakrájaná na plátky
1 paradajka, nakrájaná na plátky
ľadový šalát
4 žemle
kečup
majonéza
horčice
Recept na grilovaný hovädzí burger
1. V mise dôkladne premiešame pomleté hovädzie mäso s roztlačeným cesnakom, najemno nakrájanou cibuľou a ostatnými ingredienciami.
2. Hamburgery grilujeme pri strednom žiare 3-5 min. z každej strany. Tesne pred koncom opečieme na grile žemle bude im stačiť pol minúty až minúta.
3. Na polovicu žemle poukladáme šalát, hamburger, paradajku a podľa chuti postriekame horčicou, kečupom alebo majonézou. Obložíme plátkami cibule a priklopíme druhou polovicou žemle.