Grilovaný losos – recept na grilovaného lososa so zeleninou

0
3155

Recept na grilovaného lososa

1. Rozpálime gril a následne ho očistíme oceľovou kefou. Zoberieme plátenú utierku nalejeme na ňu rastlinný olej a dočistíme ňou gril. Vďaka takto pripravenej ploche grilu sa nám mäso nebude prilepovať.

2. Mäso osušíme papierovou utierkou. Mäso by malo mať izbovú teplotu, aby sa lepšie prepieklo.

Tip: To, že je gril rozpálený zistíte tak, že na ňom neudržíte ruku dlhšie ako 3 sekundy.

3. Narežeme filet lososa na kocky (cca 10cm), ale kožu neodrežte. Rýchlejšie sa ugriluje a neskôr sa nám bude lepšie servírovať.

4. Lososa posolíme a okoreníme čiernym korením.

5. V miske zmiešame 100g rozpustené masla, 1 lyžicu sezamového oleja, 1 lyžicu Teriyaki omáčky, 2 lyžice dijonskej horčice, trochu piva, šťavu z limetky a strúčik roztlačeného cesnaku. Vyrobenou glazúru potrieme lososa.

6. Rybu položíme na gril (môžete pod ňu dať alobal aby sa neprilepila o rošt) pripravený na nepriame grilovanie. (uhlíky nie sú priamo pod lososom.)

Tip: Ak nemáte alobal môžete medzi gril a rybu vložiť na krúžky nakrájanú cibuľu alebo bylinky.

7. Zavrieme gril a necháme grilovať cca 20 minút. Lososa môžeme ešte 1-2 krát potrieť glazúrou.

Tip: To že už ryba bude hotová spoznáme tak, že sa na nej objaví bielkovina (biela hmota).

Recept na zeleninovú prílohu

1. Ako prílohu k rybe si spravíme zeleninu na woku. Na väčšie kúsky si nakrájame baklažán, cuketu, papriku, cibuľu a môžeme pridať aj olivy.

2. Baklažán posolíme a spolu s cuketou grilujeme vo woku. Potom pridáme papriku, cibuľu a čierne olivy.

zdroj: YouTube, Kozel,

Comments

comments