Pražma – recept na pražmu kráľovskú na zázvore a jarnej cibuľke

0
2796

Suroviny na 2 porcie pražmy na zázvore:

2 pražmy kráľovskej (príp. Pstruh alebo morský vlk)
2 lyžice slnečnicového oleja
2 strúčiky cesnaku
2 jarnej cibuľky
1 mrkva
1 lyžica sezamového oleja
2 lyžice sójovej omáčky
čerstvý zázvor (podľa chuti)
citrón, pažítka
soľ

Recept na pražmu kráľovskú na zázvore a jarnej cibuľke:

1. Wok naplňte z časti vodou a priveďte do varu, pridajte mrkvu a časť zázvoru. Vložte naparovací rošt.

2. Očistené, hláv zbavené pražmy narežte, osoľte a potrite zľahka olejom. Vložte na rošt, priklopte pokrievkou a varte cca 10 minút.

3. Medzitým nakrájajte cesnak, bambusové výhonky a jarnú cibuľku.

4. Hotovú rybu preložte na tanier a prelejte lyžicou sójovej omáčky.

5. Vodu vylejte, panvicu vysušte a opäť nahrejte. Pridajte olej, nakrájanú zeleninu, krátko orestujte a pokvapkajte sezamovým olejom. Všetko premiešajte a zmesí obložte rybu. Ozdobte pažítkou a plátkami citrónu.

zdroj: youtube.com