Na 4 porcie krkovičky na grile potrebujeme
750 g Krkovičky
Čierne korenie
Soľ
Tuk na potrenie grilu
Recept na grilovanú krkovičku
1. Krkovičku osušíme papierovou utierkou a pokrájame na silné plátky (3 – 4 cm), aby sme sa mohli neskôr rozhodnúť či ich chceme krvavé alebo prepečené. Krkovičku nie je nutné marinovať, jej osobitá chuť stačí na to, aby ste si ju vychutnali. Nemala by byť však zo starej svine. Mäso by malo byť ružové a mäkké.
2. Rozpálime gril a následne ho očistíme oceľovou kefou. Zoberieme plátenú utierku nalejeme na ňu rastlinný olej a dočistíme ňou gril. Vďaka takto pripravenej ploche grilu sa nám mäso nebude prilepovať. Prípadne postačí, ak ho potrieme kožou zo slaniny.
Tip: To, že je gril rozpálený zistíte tak, že na ňom neudržíte ruku dlhšie ako 3 sekundy.
3. Krkovičku nenaklepávame ani nesolíme či koreníme. Položíme na gril, zakryjeme a z oboch strán grilujeme 5 minút.
4. Krkovičku z grilu vyberieme a necháme odležať 2 minúty (Vďaka tomu ostane mäso šťavnaté.). Následne osolíme a okoreníme čiernym korením.
Pokrájame na menšie kúsky a podávame so zeleninou.