Čokoládový fondant – recept na čokoládový fondant

0
11210

Ingrediencie na čokoládový fondant:

100 g čokolády
100 g Hladké múky
100 g kryštálového cukru
100 g masla
25 g masla na vymastenie
2 vajcia
2 žĺtky
kakaový Prášok na vysypanie

Recept na čokoládový fondant:

1. Rozpusteným maslom vytrite vnútro misky a vložte ju do chladničky alebo mrazničky. Po stuhnutí masla postup opakujte. Po vytrení, dôkladne vysypte kakaovým práškom dajte späť robiť Lednice.

2. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu Spoločne s maslom vymiešajte na hladkú hmotu.

3. Dve celé vajcia, dva žĺtky, cukor, preosiatou múku dôkladne spracujte na hladkú zmes.

4. Rozpustenú čokoládu pridajte do vaječnej zmesi. Miešajte tak dlho, kým sa všetko dokonalo spojí.

5. Naplňte vysypané misky a nechajte ich vychladiť minimálne 20 minút.

6. Rúru predhrejte na 180 ° C, vložte naplnené misky pečte cca.10 – 12 minút. Potom vytiahnite z rúry, nechajte 1 minútu odstáť v vyklopte.

7. Podávajte s kopčekom vanilkovej alebo pomarančovej zmrzliny.

Doba prípravy: cca. 40 Minút
Náročnosť: ++
Energetická hodnota: 1 porcia: 316 kcal / 1319 kJ, 4 porcie: 1262 kcal / 5274 kJ

zdroj: youtube.com