Na prípravu gulášu potrebujeme:
500 g bravčového stehna, alebo pliecka 1 klobása olej 2 veľké cibule 1 PL mletej červenej papriky 1 zelená paprika 2 veľké paradajky |
zemiaky soľ mleté čierne korenie cesnak (podľa chuti) majoránka |
Recept na bravčový guláš:
1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
2. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji dozlatova. Pridáme mäso a klobásu nakrájanú na kolieska a opečieme.
3. Poprášime mletou paprikou a mierne opražíme (nie dlho, aby červená paprika nezhorkla).
4. Pridáme zemiaky, zelenú papriku a paradajky nakrájané na malé kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme domäkka.
5. Pred dovarením pridáme cesnak a majoránku a ešte chvíľu povaríme.
Tip: Ak sme dali priveľa vody, môžeme zahustiť nastrúhaným chlebom či zemiakom.
Doba prípravy: 60 min.
Náročnosť: nízka
Zdroj: www.familyzone.sk