Bravčový guláš – recept na bravčový guláš

0
1994

Na prípravu gulášu potrebujeme:

500 g bravčového stehna, alebo pliecka
1 klobása
olej
2 veľké cibule
1 PL mletej červenej papriky
1 zelená paprika
2 veľké paradajky
zemiaky
soľ
mleté čierne korenie
cesnak (podľa chuti)
majoránka

Recept na bravčový guláš:

1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.

2. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na rozohriatom oleji dozlatova. Pridáme mäso a klobásu nakrájanú na kolieska a opečieme.

3. Poprášime mletou paprikou a mierne opražíme (nie dlho, aby červená paprika nezhorkla).

4. Pridáme zemiaky, zelenú papriku a paradajky nakrájané na malé kúsky, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou, prikryjeme a dusíme domäkka.

5. Pred dovarením pridáme cesnak a majoránku a ešte chvíľu povaríme.

Tip: Ak sme dali priveľa vody, môžeme zahustiť nastrúhaným chlebom či zemiakom.

Doba prípravy: 60 min.
Náročnosť: nízka

Zdroj: www.familyzone.sk

Comments

comments