Veľkonočný baránok – recept na veľkonočného baránka

0
22572

Ingrediencie na veľkonočného barančeka:

300 g polohrubej múky
5 vajec
2 vajcia navyše
250 g krupicového cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
šťavu a nastrúhanú kôru z polovice citróna
2 hrozienka
Maslo na vymastenie formy
práškový cukor na poprášenie
čokoládovú polevu (nemusí Byť)

Recept na veľkonočného baránka

1. Rúru si predhrejte na 200 °C, teplovzdušnú na 180 °C. Formu dôkladne vymažte maslom a vysypte trochou múky. 5 vajíčok so žĺtkami ušľahajte v mise s krupicovým a vanilkovin cukrom do peny, pridajte citrónovú šťavu, kôru a múku.

2. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov sneh a zľahka ho vmiešajte do cesta.

3. Cesto vlejte do polovice formy, priklopte a vložte do rúry. Pečte približne tridsaťpäť minút, až bude Baránok krásne zlatý

Tip: To či už je upečený sa presvedčíte vpichom špajdle do baránka – keď na nej neostanú vlhké odrobinky, je hotovo.

4. Formu vyberte z rúry na hodinku až dve ju zabaľte do vlhkje utierky. Opatrne baránka vyklopte, posaďte na servírovací tanier, poprášte práškovým cukrom. Vytvorte malé jamky vložte do nich hrozienka ako oči. Môžete ho tiež preliať čokoládovou polevou (pripravíte ju podľa návodu na obale).

Tip: Či už zvolíte akékoľvek cesto, naplňte formu asi štyri milimetre pod okraj, pretože pečením cesto vybehne.

Tip: Pozor, formy Maji rôzny Objem – recept preto Možno budete Musieť prispôsobiť tej svojej.

CZ: Velikonoční beránek.
ENG: easter dessert.

zdroj: youtube.com