Na údené kurča budeme potrebovať
1 celé kurča
1 pivo v plechovke
1/2 lyžičky chilli
1 lyžička cesnakového granulátu
1 lyžička cibuľového granulátu
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
Recept na údené celé kurča na grile
1. Kurča zvonku aj zvnútra poriadne potrieme soľou, zabalíme do fólie a necháme v chladničke 2 hodiny odležať.
2. Potom kurča umyjeme od soli a okoreníme zmesou cesnakového a cibuľového granulátu, mletého čili a čierneho korenia.
3. Odlejeme polovicu piva z plechovky a otváračom urobíme do vrchného plechu diery, aby mohla unikať para.
4. Špičky krídel stiahneme za chrbát kurčaťa, aby sa nespálili (pozri video). Plechovku postavíme na stabilnú podložku a kurča na ňu čo najviac natiahneme.
5. Postavíme na pripravený rozžeravený gril tak, aby bolo stabilné. Kurča grilujeme pod poklopom na nepriamom stredne silnom žiare približne 1:15-1:30 hodiny.
6. Keď je kurča hotové chytíme ho kliešťami za chrbát a pod plechovku vsunieme obracačku a opatrne nadvihneme. Kura necháme 10 minút odpočinúť, až potom vyberieme plechovku.
7. Naporcujeme a podávame s quesadillou so syrom
Ingrediencie na Quesadillu so syrom
5 tortill veľkosti 6 ”
250g tvrdého nastrúhaného syra
Recept na Quesadillu
1. Tortilly posypeme syrom a položíme na gril, necháme zohriať a prehneme na polovicu. Prehnuté tortilly opečieme z oboch strán.