Budeme grilovať
Rajčiny
Papriku
Cibuľu
Cuketu
Cesnak
Recept na grilovanú zeleninu
1. Rozpálime gril a následne ho očistíme oceľovou kefou. Zoberieme plátenú utierku nalejeme na ňu rastlinný olej a dočistíme ňou gril. Prípadne postačí, ak ho potrieme kožou zo slaniny. Vďaka takto pripravenej ploche grilu sa nám mäso nebude prilepovať.
Tip: To, že je gril rozpálený zistíte tak, že na ňom neudržíte ruku dlhšie ako 3 sekundy.
2. Rajčinu a papriku pred grilovaním nekrájame, inak nám zo zeleniny vytečie šťava. Cuketu nakrájame na silné plátky cca 2-3 cm. Cibuľu a cesnak nešúpeme a len prekrojíme na polovicu.
Pozor: Zeleninu nesolíme ani nekoreníme.
3. Na otvorenom grile grilujeme z oboch strán cca 2 minúty.
Tip: zeleninu si pokvapkajte dipom. Na cuketu sa hodí – Pikantný olej s koliandrom alebo bazalkové pesto. Na cesnak skúste – bazalkové pesto. K paradajke odporúčame rukolové pesto.
Na papriku sa nebojte vyskúšať – jogurt s cesnakom a plochou petrželkou.
Pokiaľ si ich chcete urobiť pozrite si recepty ako vyrobiť dipy.
Tip: Pokiaľ nechceme jesť spálenú šupku z papriky. Zabaľte papriku do fólie a nechajte chvíľu odfúknuť. Potom sa vrchná vrstva dá ľahko ošúpať.
Tip: Grilované ovocie je vynikajúci zákusok.